Hozzávalók: 3 nagy, héjában főtt burgonya, 6 tojás, 3 evőkanál olaj, plusz olaj a burgonya sütéséhez, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott teáskanál só.
A főtt burgonyát meghámozzuk, és a megtisztított vöröshagymával együtt egyforma kis kockákra vágjuk. Bő olajat forrósítunk, amelyben szép ropogós pirosbarnára megsütjük a hagymát, burgonyát. Az olajból kiszedve beletesszük egy kiolajozott, magasabb falú nyeles serpenyőbe (vagy teflonedénybe). A tojásokat a sóval, a borssal és 2 evőkanálnyi olajjal jól felverjük, és ráöntjük a burgonyás hagymára. Keverés nélkül előbb megsütjük az egyik oldalát, majd ráborítjuk egy tányérra, és óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe. Ezután a másik oldalát is átsütjük, végül deszkára borítva, cikkekre vágva tálaljuk. Burgonya helyett készíthető párolt és kockákra vágott zöldségekkel vagy előre megsütött halkockákkal - de egyszerre csak egy fajtával. Főételnek is megfelel egy tál salátával vagy savanyúsággal.