Hozzávalók: 2 kis cukkíni, 6 tojás, 4 evőkanál olaj, 2 csapott evőkanál liszt, 4 evőkanál tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi törött fehér bors, ízlés szerint só.
A megmosott cukkínit héjastól felkarikázzuk, és jól megsózzuk. (Ha a cukkíni már nagy, akkor hosszában félbevágjuk, magját kivájjuk, és félkarikákra aprítjuk.) A hagymát tisztítás után nagyon finomra összevágjuk. A tojásokat a tejjel és a liszttel habosra keverjük, majd megsózzuk, és a törött borssal ízesítve, a vágott hagymát is belekeverjük. Ezután 2 evőkanál olajat belecsorgatunk. Jó nagy, lehetőleg teflon- vagy palacsintasütő serpenyőbe öntjük a megmaradt olajat. Felforrósítjuk, és rátesszük a cukkíni karikákat, ezután erős lángon mindkét oldalukat kissé lepirítjuk. Az ízesített tojásmasszát ráöntjük, és keverés nélkül sütjük a lepényt. A zöldséget úgy igazítjuk el benne, hogy mindenhová egyformán jusson. A megsült lepényt még a serpenyőben négy cikkre vágjuk, és salátával tálaljuk. Finom és könnyű vacsora.