Hozzávalók: 4 tojás, 1 kis doboz szardínia (pl. sprotni), 4 csapott evőkanál finomliszt, 8 evőkanál tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só.
A szardínia levét lecsöpögtetjük, a halakat szétszedjük, két részre osztjuk, és az egyik felét félretesszük. A másik felét villával kissé összetörjük. A tojásokat habosra felverjük, majd a tejjel és a liszttel is simára keverjük. Végül belekeverjük az összetört halat. Ezután hozzáadjuk a szardíniaolaj felét, és kevés sóval (vigyázat, a hal és az olaj is sós!), borssal, valamint a megtisztított és szétzúzott fokhagymával ízesítjük. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, ezután nagyméretű tojássütőben a megmaradt halas olajon üvegesre futtatjuk. A tojásmasszát ráöntjük, és a serpenyőt kicsit megbillentve, körös-körül folytatva, keverés nélkül megsütjük az alsó felét. Ha már egészen szilárd, késsel vagy lapáttal óvatosan alányúlunk, és megmozgatjuk. Ha a tojáslepény könnyedén csúszik a serpenyőben, megfordítjuk, mint a palacsintát, és a másik oldalát is megsütjük. Nagy, előzőleg felforrósított tálra csúsztatjuk, és azonnal 4 adagra vágjuk. A félretett halakat elosztjuk, egy-egy adagra rátesszük, és azonnal tálaljuk. Bármilyen saláta vagy savanyúság illik hozzá. Készíthetjük adagonként is. Ekkor a tojásmasszát négy részre osztjuk, úgyszintén a halat is.