Hozzávalók: 80 dkg felső pulykacomb filé, só, őrölt bors, 2 evőkanál mustár, fél dl olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 szál sárgarépa, 1 kicsi zellergumó, fél szál póréhagyma, 1 dl húsleves, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés: A pulykacombot kisebb kockákra daraboljuk, majd sóval, borssal és mustárral fűszerezzük. A forró olívaolajon pirosra sütjük a húst, majd hozzáöntjük a fehérbort, és fedővel lefedve félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a felkockázott zellergumót, és a karikákra vágott póréhagymát. Felöntjük a húslevessel, lassú tűzön puhára főzzük, majd végül hozzáadjuk a leszűrt vörösbab konzervet és az aprított petrezselymet. Jól átforraljuk, sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk, és friss kenyeret vagy zsemlét kínálunk mellé.
Tipp
Vörösbab konzervekből érdemes kisebb tartalékokat felhalmozni a kamrában. Nagyon jól használhatjuk, ha hirtelen szükségünk van egy laktató salátára, húsos ragura vagy rizses ételre. Ráadásul antioxidáns hatású. 487 kcal/adag (2045 kJ)
|