Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Babos ételek

Babos-zöldséges pulykacomb
Babos-zöldséges pulykacombHozzávalók:
80 dkg felső pulykacomb filé, só, őrölt bors, 2 evőkanál mustár, fél dl olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 szál sárgarépa, 1 kicsi zellergumó, fél szál póréhagyma, 1 dl húsleves, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A pulykacombot kisebb kockákra daraboljuk, majd sóval, borssal és mustárral fűszerezzük. A forró olívaolajon pirosra sütjük a húst, majd hozzáöntjük a fehérbort, és fedővel lefedve félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a felkockázott zellergumót, és a karikákra vágott póréhagymát. Felöntjük a húslevessel, lassú tűzön puhára főzzük, majd végül hozzáadjuk a leszűrt vörösbab konzervet és az aprított petrezselymet. Jól átforraljuk, sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk, és friss kenyeret vagy zsemlét kínálunk mellé.

Tipp

Vörösbab konzervekből érdemes kisebb tartalékokat felhalmozni a kamrában. Nagyon jól használhatjuk, ha hirtelen szükségünk van egy laktató salátára, húsos ragura vagy rizses ételre. Ráadásul antioxidáns hatású.
487 kcal/adag (2045 kJ)
Kategória: Babos ételek | Hozzáadta: fidelito101 (2011-05-13)
Megtekintések száma: 1739 | Hozzászólások: 3 | Tag-ek(kulcsszavak): Babos ételek, bab | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: