Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Tormás-almás hagymasaláta
Hozzávalók: 1 nagy fej lilahagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kisebb szál póréhagyma, 2 ecetes uborka, 2 savanykás ízű alma, 1 kis doboz ecetes torma, 3 evőkanál olaj, 2 dl kefir, 1 csokor snidling, 1 teáskanál porcukor, ízlés szerint só.

Az összes hagymát megtisztítjuk, és egyforma vékony karikákra vágjuk. (A póréhagymának csak a fehér részét aprítjuk a salátába, a zöldjével más ételt ízesíthetünk vagy díszíthetünk.) Salátástálba rakjuk és megsózzuk. Jól összekeverjük, és legalább fél óráig hagyjuk állni. Közben az ecetes tormát simára keverjük az olajjal, a kefirrel és a porcukorral. A fél óra elteltével a hagymát összekeverjük, sós levét a szokással ellentétben nem öntjük ki, hanem hozzákeverjük a mártáshoz! A hagymához adjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát, valamint az ugyancsak felszeletelt uborkát, és rálocsoljuk az ecetes-tormás mártást. Jól átkeverjük, és befedjük. A hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük, addigra az ízei összeérnek. Közvetlenül tálalás előtt hintsük meg apróra vágott snidlinggel. Szárazabb húsféléhez, főtt kolbászhoz való saláta. Minél tovább áll, annál jobb. (Akinek emésztési problémái vannak, forrázza le a hagymákat!)

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 524 | Tag-ek(kulcsszavak): alma, hagyma, saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: