Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Pikáns krumpli-saláta
Hozzávalók: 50 dkg krumpli (nem szétfövő fajta), 1 közepes nagyságú zellergumó, 2 nagy fej lilahagyma, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 3 evőkanál marinált paprikacsík, 2 dl marinált paprika ecetes-olajos leve, 1 evőkanál mustár, 3 evőkanál olaj, 1 csokor snidling, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál porcukor, ízlés szerint só.

A héjas krumplit gondosan megmossuk, majd puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Azonnal beleforgatjuk a paprika lébe, és egy órán keresztül pácoljuk. Közben gyakran megkeverjük. Egy salátástálat előkészítünk, beletesszük a mustárt, és az olajat cseppenként hozzákeverjük. Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel és kevés porcukorral ízesítjük. A lilahagymát megtisztítjuk, nagyon vékony karikákra vágjuk, és megsózzuk. Tíz perc múlva beletesszük a mártásba. Az almareszelő durva fokán lereszelt ecetes uborkái is hozzáadjuk. A zellert megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük, és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és a salátához rakjuk. Végül hozzáadjuk a leszűrt burgonyakarikákat is, és az egészet alaposan átforgatjuk. Kevés paprika lével még meglocsoljuk, majd befedve fél napra betesszük a hűtőszekrénybe. Mindenfajta húsételhez nagyon jó, de magában, vacsorasalátaként is fogyaszthatjuk.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 511 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: