Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Juhtúrós paradicsomsaláta
Hozzávalók: 75 dkg kemény, hibátlan paradicsom, 1 szál kígyóuborka (vagy nem nagyon magvas salátauborka), 15 dkg juhtúró, 2 dl kefir, 2-3 gerezd friss fokhagyma, 4 evőkanál salátaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál citromlé, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi porcukor, kevés só.

A paradicsomot megmossuk, leszárítjuk és nyolcadokra vágjuk. Az ugyancsak megmosott uborkát héjastól legyaluljuk (vagy nagyon vékony karikákra vágjuk) és megsózzuk (de nem besózzuk!). Mindkét zöldséget a hűtőszekrénybe tesszük. A kefirt összekeverjük az olajjal, a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. Hozzáöntjük a citromlevet, és sózzuk, borsozzuk, ezután kevés cukorral szelídítjük a citrom savanyú ízét. Végül belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A paradicsomot és az uborkát mély salátástálba rakjuk, és a tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót. Leöntjük a salátaöntettel, majd az egészet villával óvatosan összeforgatjuk. A tálat gondosan befedjük, nehogy a fokhagyma erős illata "beterítse" a hűtőszekrényt, és néhány órára jégbe hűtjük. Pirított barnakenyér-szeletekkel nagyon egészséges és könnyű, finom vacsora, kisebb adagban készítve húsféle mellé nyári köret.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 211 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: