Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Kapros töksaláta
Hozzávalók: 1 kg főzőtök, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 2 dl kefir, 1 csokor kapor, 1 citrom leve, 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál só; a tálaláshoz néhány salátalevél.

A saláta öntetéhez a kefirt simára keverjük a citromlével, a mustárral, kevés sóval, porcukorral és a megmosott, finomra aprított kaporral. Hidegre tesszük. A tököt meghámozzuk, magos belét kidobjuk, majd lereszeljük (vagy gyalun legyaluljuk). A lereszelt tököt megsózzuk, és alaposan összekeverjük, ezután hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát zöldjével együtt. 15-20 percnyi állás után az öntetet rálocsoljuk, ismét jól összekeverjük, és megmosott, lecsöpögtetett salátalevelekkel, bélelt tálba öntjük. Befedjük, és a hűtőszekrényben fél napig érleljük.
Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 215 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: