Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Gyümölcsös sajtsaláta
Hozzávalók: 20 dkg ementáli (Pannónia) sajt, 1 fej vöröshagyma (vagy 1 csokor zöldhagyma), 2 savanykás ízű alma, másfél dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 fürt szőlő, 5 dkg durvára vágott dióbél, 3 evőkanál száraz fehérbor, 1 csapott mokkáskanál törött bors, 1 mokkáskanál porcukor, ízlés szerint só.

Először a mártást készítjük el. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral, a borral, a sóval és a borssal, majd kevés cukorral fűszerezzük. Az almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kicsumázzuk, és vékony szeletkékre vágva, azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljanak meg. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra metéljük, és a karikákat szétszedjük. Megsózzuk (de nem besózzuk), majd jól összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. A diót a salátához keverjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és ugyancsak hozzáadjuk a salátához. A sajtot vékony csíkokra vágjuk, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Végül beleforgatjuk a sós hagymát is, levével együtt. A tálat szorosan befedjük, nehogy a hagyma erős illata elárassza a hűtőszekrényt. Legalább fél napig érleljük. Néhány szelet pirított kenyérrel salátaköretnek mindenfajta szárazabb húshoz nagyon jó, de magában is fogyasztható vacsorára.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 801 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: