Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Nyári vegyes saláta
Hozzávalók: 1 csokor zöldhagyma, 1 kisebb cukkíni, 1 cukkíni nagyságú kígyóuborka, 1 zsenge karalábé, 3 húsos zöldpaprika, 1 kis fej kemény saláta, 4 közepes nagyságú kemény paradicsom, fél dl gyenge bor- vagy gyümölcsecet, 3 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál mustár, 1 késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint csipetnyi porcukor és só.

A megtisztított és lemosott zöldhagymát szárával együtt vékony karikákra vágjuk, salátástálba tesszük, és megsózzuk. Ezután meghámozzuk a nyers karalábét és a nyers cukkínit, majd a megmosott és letörülgetett héjas uborkával, a megmosott, kicsumázott zöldpaprikával együtt az almareszelő legdurvább fokán, szép szálasra reszeljük, vagy pedig nagyon éles késsel gyufaszál vastagságú csíkokra aprítjuk. A hagymához téve gyengén megsózzuk (de nem besózzuk!). A fejes salátát leveleire szedjük, és megmossuk, azután jól leszárítjuk. Ugyancsak vékony csíkokra aprítjuk, és a salátástálba rakjuk a nyolcadokra metélt paradicsommal együtt. Az ecetet elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és simára keverjük a mustárral, az olajjal, a borssal és a porcukorral. A mártást ráöntjük a salátára, az egészet jól átkeverjük, majd befedve betesszük a hűtőszekrénybe. Egyórai érlelés után átkeverve tálaljuk akár előételként, akár pedig hús mellé, köretnek.
Ha a salátamártás helyett majonézes-tejfölös öntettel locsoljuk meg, könnyű vacsorát tálalhatunk.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 389 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: