Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Pikáns tojásleves
Hozzávalók: 2 tojás, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 marhahúsleves-kocka, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 1 babérlevél, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint törött bors és só, csipetnyi cukor, a levesbetéthez pirított zsemlekocka.

A leveses fazékba csorgatjuk az olajat. Felforrósítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és kevergetve sötét-sárgára pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát meg a közben meghámozott, lereszelt vagy nagyon apróra összevágott vöröshagymát. Azonnal ráöntünk 2 dl vizet, simára keverjük, hogy ne legyen csomós, majd ismét visszatesszük a tűzre. Ezután felöntjük még 6 dl vízzel, beletesszük a húsleveskockát, a törött borsot és a babérlevelet. Felforraljuk, és kevés sóval, valamint citromlével ízesítjük. A tojásokat közben felverjük, és a forrásban lévő levesbe lassan belecsorgatjuk. Csak akkor keverjük meg, ha az összes tojást már beleöntöttük. Végül fél dl vízzel simára kevert tejfölt öntünk hozzá, beleszórjuk a nagyon finomra aprított petrezselyem zöldet, és éppen csak egyet forralunk rajta. Csipetnyi cukorral ízesíthetjük. Miközben a leves fő, a sütőben egy apróra vágott zsemlét megpirítunk, és tálaláskor a tányérokban elosztjuk, majd rámerjük a levest.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 372 | Tag-ek(kulcsszavak): különleges leves, leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: