Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Magyaros gombaleves
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 hegyes csípős paprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só.

A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát tisztítás után finomra aprítjuk, az olajon, a fazékban egy-két percig fonnyasztjuk, ezután az edényt a tűzről lehúzzuk. Belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután visszatesszük a tűzre. Befedve addig pároljuk a saját levében, amíg zsírjára nem sül. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát. (Aki szereti, karikákra vágott csípős paprikával is ízesítheti.) Beletesszük a finomra metélt petrezselyemzöld felét és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 5 percig forraljuk. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel és egy-két evőkanálnyi levessel, majd a habarékot beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Kevergetve néhány percig forraljuk, végül a kockára vágott paradicsomot és a megmaradt petrezselyem zöldet is hozzáadjuk.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 247 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: