Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Kelkáposztaleves
Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta fele, 25 dkg burgonya, 1 csokor zellerlevél (vagy 1 teáskanál szárított zeller), 2 kisebb paradicsom (vagy 1 evőkanál paradicsompüré), 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 húsleveskocka, 2 evőkanál olaj, késhegynyi törött köménymag, késhegynyi törött fekete bors, kevés só.

A letisztított kelkáposztát éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk. A meghámozott burgonyát vékony hasábokra aprítjuk. A megmosott zellerlevelet finomra metéljük, a megtisztított vöröshagymát úgyszintén. A felforrósított olajon néhány percig pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a kelcsíkokat. Fedő alatt addig pirítjuk tovább, amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk a burgonyát, rászórjuk a borsot valamint a köménymagot, és ráöntünk bő egy liternyi vizet. Beletesszük a húsleveskockákat, és felforralva, 20 percig főzzük. Közben a tejfölt és fél dl vizet simára keverjük a liszttel, majd a már megfőtt levest behabarjuk vele. Ezután beleszórjuk a zellerlevelet, és megkóstolva - ha szükséges – utána sózzuk. Kevergetve jól kiforraljuk, végül beletesszük a megmosott és nagyon apró kockákra aprított paradicsomot is. Végül már csak egyet forralunk rajta. A tűzről lehúzva 10 percig hagyjuk befedve állni, csak azután tálaljuk.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 546 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: