Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Egytálételek

Rizses töltött paprika
Hozzávalók
2-2 piros és sárga húsú
kaliforniai paprika

2 csomag Riceland
Gyors rizs
1 csokor petrezselyem
4-5 evőkanál olívaolaj
3 gerezd zúzott
fokhagyma
fél mokkáskanál őrölt
fekete bors
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl

A paprikákat megmossuk, majd enyhén sós, forrásban lévo vízben 4 perc alatt elofozzük. Szurokanállal kiemelve lecsöpögtetjük, majd keresztben félbevágjuk. Magházukat kikaparjuk. A gyors rizst az eloírás szerint enyhén sós vízben megfozzük, leszurjük, majd kibontjuk és egy tálba öntjük. A fölaprított petrezselyemmel fuszerezzük, kissé megsózzuk, az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a borssal, a sajt kétharmadával és a tejföllel összekeverjük. Ezután a fél paprikákba töltjük, melyeket tepsibe rakunk, és ujjnyi vizet öntünk alájuk. A maradék reszelt sajtot a tetejükre szórjuk, alufóliával letakarjuk, végül elomelegített sütoben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük.

Elkészítési idõ: 1 óra.
Egy adag: 231 kcal / 966 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Mõcsényi chardonnay barrique '98.

Jótanács: A rizst kis kockákra vágott színes paprikával, pirított gombával vagy apróra vágott sonkával is gazdagíthatjuk. A fél paprikák hegyes felét akkor tudjuk szépen megtölteni, és a tepsiben is úgy állnak biztonsággal, ha a csúcsukat levágjuk..

Kategória: Egytálételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 380 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: