Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Rákkal töltött tojás

Hozzávalók: 8 személyre:

  • 8 db tojás,
  • 1 kiskanál mustár,
  • só, őrölt bors,
  • 1 doboz rákkonzerv (15 dkg);
  • 1 evőkanál cit­romié,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 csomag petrezselyemzöld.

A tojásokat keményre főzzek, hideg vízzel lehűtjük, meg­tisztítjuk és félbevágjuk. A tojások sárgáját egy tálba tesszük, és villával összetörjük. A mustárral, a citromlével és a tejföllel simára keverjük. Hozzáadjuk a fölaprított rákhúst és petrezselyem zöldjét, sóval, borssal izésítjük. Az így elkészített tölteléket a fél tojásfehérjékbe halmozzuk. A megtöltött tojásokat majonézes burgonyasalátára vagy zellersalátára ültetjük, díszíthetjük citromszeletekkel.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-05-22)
Megtekintések száma: 1248 | Tag-ek(kulcsszavak): előételek | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: