Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Marinált mozzarella
Hozzávalók 8 személyre:
2 db mozzarellasajt (kb. 30 dkg)
1 evőkanál vörös bors
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál borecet
4 evőkanál olívaolaj
1-1 csokor friss oregánó és kakukkfű
1 kicsi uborka
1 kis fej radicció-saláta.

A mozzarellasajtot apró kockára vágjuk. A vörös borsot mozsárban durvára törjük, a fokhagymát összezúzzuk. A borecetet elkeverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk a tört vörös borsot, az összezúzott fokhagymát meg a fölaprított oregánót és kakukkfüvet. Az egészet a sajtkockákra öntjük és egy órán át érleljük, közben néhányszor óvatosan átforgatjuk. Az uborkát a sajthoz hasonló nagyságúra daraboljuk és a marinált sajthoz, adjuk. A radicció-salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A külső, nagyobb leveleket egymás mellé fektetjük és marinált sajttal, megtöltjük. A maradék, apróbb leveleket vékonyra szeljük, és a tetejére szórjuk. Behűtve kínáljuk.
Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-05-02)
Megtekintések száma: 365 | Hozzászólások: 1 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 1
1  
ellenorizni kell:)

Név *:
Email *:
Kód *: