Hozzávalók:
- 6 dl 20 %-os zsírtartalmú tejföl
- 1 kiskanál só
A tejfölt a sóval összekeverjük, majd műanyag- vagy üvegedénybe
töltjük. 1 napig hagyjuk a hűtőszekrényben. Ezután tüll- vagy
vászonzacskóba töltjük, és hűvös helyen felakasztjuk. Aláteszünk egy
tálat, ami a lecsurgó levét felfogja. 24 óra múlva zacskóstól tiszta
deszkára rakjuk, majd ráborítunk egy tányért, és egy 3-4 kg-os súllyal
lenyomatjuk. Ha kissé ferdére állítjuk a deszkát, a krémsajt leve
könnyen lecsurog. Újabb 24 óra múlva kivesszük a zacskóból, vizes
kézzel jól átgyúrjuk, és tetszés szerint formába simítva, fóliával
szorosan befedjük. Legalább 1 hétig eláll.
|