Hozzávalók: 8 személyre:
- 70 dkg sovány sertéscomb,
- só, őrölt bors és kömény;
- 2 evőkanál pirospaprika,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 4 evőkanál olaj.
A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, és kissé kiverjük,
megsózzuk. A leeső húsdarabokat ledaráljuk; sóval, őrölt borssal,
köménnyel és az összezúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük, és jól
összekeverjük. Az így kapott kolbásztölteléket a hússzeleteken
egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk, szorosan föltekerjük és hústűvel
összetűzzük. A fölforrósított olajon a hústekercsek minden oldalát
megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha
megpuhult, hűlni hagyjuk, majd a hűtőben legalább fél napig
pihentetjük. Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, a tekercseket
vékonyan fölszeletelve tálra tesszük, savanyúságokkal díszítjük.
|