Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Kaviárral töltött tojás orosz módra

Hozzávalók: 8 személyre:

  • 8 db tojás,
  • 2 evőkanál kaviár (kb. 5 dkg),
  • 1 evőkanál mustár,
  • 2 evőkanál tejfői,
  • só, őrölt bors,
  • 1 csokor snidling.

A mártáshoz:

  • 2 dl tartármártás,
  • 2 db nagyobb csemege­uborka,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1-1 csokor snidling és friss tár­kony.

A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd héjától megtisztítjuk és kettévágjuk. A sárgájukat kiemel­jük, villával összetörjük, a mustárral és a tejföllel simára ke­verjük. Hozzáadunk egy evőkanálnyi kaviárt, egy csokornyi fölaprított snidlinget, sóval, borssal ízesítjük. A kaviáros tölteléket a fél tojásfehérjébe halmozzuk és a maradék kaviárral, megszórjuk. A csemegeuborkákat apró kockákra vágjuk, majd a tar­tármártással, citromlével és a fölaprított snidlinggel meg a tárkonnyal összekeverjük és egy lapos tálba, öntjük. Ráhe­lyezzük a megtöltött kaviáros tojásokat, és behűtve kínáljuk.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 546 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: