Hozzávalók: 1 nagy üveghez:
- 50 dkg juhsajt,
- 2-3. csilipaprika,
- 1 ágacska rozmaring,
- 3-4 babérlevél,
- 6-8 fokhagymagerezd,
- 1 kiskanál fekete bors,
- kb. 2-3 dl olívaolaj,
- 1 evőkanál só.
A juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel váltakozva
egy megfelelő méretű, . jól záródó üvegbe tesszük. Rászórjuk a sót, és
az üveget föltöltjük olívaolajjal. Az üveget jól lezárva hűvös helyre
tesszük. Négy-öt nap múlva már fogyaszthatóak az olajból kiemelt
sajtkockák, amelyeket jól átjárt a fűszerek zamata. (Hűtőben 3-4 hétig
is eltartható.)
|