Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Juhsajt fűszeres olajban

Hozzávalók: 1 nagy üveghez:

  • 50 dkg juhsajt,
  • 2-3. csilipaprika,
  • 1 ágacska rozmaring,
  • 3-4 babérlevél,
  • 6-8 fok­hagymagerezd,
  • 1 kiskanál fekete bors,
  • kb. 2-3 dl olívaolaj,
  • 1 evőkanál só.

A juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel váltakozva egy megfelelő méretű, . jól záródó üvegbe tesszük. Rászórjuk a sót, és az üveget föltöltjük olívaolajjal. Az üveget jól lezárva hűvös helyre tesszük. Négy-öt nap múlva már fogyaszthatóak az olajból kiemelt sajtkockák, amelyeket jól átjárt a fűszerek zamata. (Hűtőben 3-4 hétig is eltartható.)

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 266 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: