Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Göngyölt fokhagymás csülök

Hozzávalók: 12 személyrés

  • 2 nagyobb sertéscsülök (2,5-3 kg),
  • 1 evőkanál,
  • ételízesítő por,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 1 kiskanál só,
  • kevés őrölt bors.

A sertéscsülköt ételízesítő porral és 3-4 gerezd fokhagymá­val ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csonton könnyedén ki tudjuk emelni belőle. A csülköt ki­csontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagy­mát összezúzzuk és a többi fűszerrel együtt a: húsdarabok közé keverjük, majd az egészet egy kiterített fóliára halmoz­zuk egy csíkban. A fóliát szorosan fölgöngyöljük és leg­alább egy napra hűtőbe, tesszük. Tálaláskor a fóliából kibontva, fölszeletelve tesszük tálra. Burgonyasaláta, zöldséggel töltött paradicsom illik mellé.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 290 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: