Hozzávalók: 4-6 személyre:
- 2 fej fokhagyma,
- 2 teáskanál olívaolaj
- 10 dkg dióbél,
- 2 paradicsom,
- 5 bazsalikomlevél
- 20 dkg juhtúró,
- 10 dkg natúr Krémsajt
- 4 evőkanál tejszín,
- só.
Előkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a
fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 cm-nyire felvágjuk; az olívaolajt
a vágott felületre csöpögtetjük; a fokhagymát a vágott felületével
fölfelé alufóliába burkoljuk; majd a sütőben kb. 30 percig sütjük;
ezután kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A
paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe
mártjuk, és a héját lehúzzuk; a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és
finomra vágjuk; a dióbelet szárazon megpirítjuk és durvára daraboljuk.
Elkészítés: A bazsalikomleveleket megmossuk, leitatjuk, és
Finomra vágjuk; egy tálban a sajtot a fokhagymával és a tejszínnel
együtt összeturmixoljuk; hozzáadjuk a diót, a paradicsomot és a
bazsalikomot; ha szükséges, még megsózzuk. Mindenféle kenyérrel finom.
|