Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Desszertek

Gesztenyefánk


Hozzávalók:

Tészta: 100 g liszt, 100 g vaj, 100 g víz, 4 tojás, csipet só, 10 g Koronás Kristálycukor
Krém: 2,5 dl tej, 80 g Koronás Porcukor, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor, 150 g gesztenyemassza, 150 g vaj, 3 cl rum
Díszítés: 50 g csokoládé, 100 g tejszínhab, 10 szem meggy

Az élesztőt a Koronás cukor felével folyós állományúra keverjük. Egy deci langyos tejjel és liszttel kovászt készítünk. A felpuhított margarint a Koronás cukorral, a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a beérett kovászt. Simára, egyneművé keverjük. Szobahőmérsékleten kb húsz percig kelesztjük. Vajazott, lisztezett, magas szélű tortaformába öntjük úgy, hogy a formában 2/3-ig legyen a tészta. Felvert egész tojással lekenjük, és felületét 0,5 cm mélységben bevágjuk csillag formában. Ha a tészta kitölti a forát, sütjük 180 fokon 35-40 percig. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 482 | Hozzászólások: 2 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
2  
Nagyon jó oldal, aánlani tudok egy másik:
http://noklapja.blogspot.com

1  
Nagyon erdekes, koszonom

Név *:
Email *:
Kód *: