Hozzávalók: 50 dkg marhafartő, 2 dl tejföl, fél liter meggybefőtt levével (30 dkg friss vagy mirelit meggy), 2 evőkanál olaj, 3 szem szegfűszeg, 1 evőkanál liszt, fél citrom leve és héja, ízlés szerint kevés cukor, késhegynyi törött bors, 1 teáskanál só.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a megmosott és letörölgetett marhahúst minden oldalán körbesütjük. Ezután megsózzuk, és áttesszük egy kuktafazékba, amibe betettük a lyukacsos fémbetétet. Aláöntünk 3 dl vizet, és a kuktát lezárjuk. A kuktában 1 órán keresztül kis lángon főzzük. Közben elkészítjük a meggymártást. (Receptjét lásd a Mártások című fejezetben.) A megpárolódott húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húsléből néhány evőkanálnyit a meggymártáshoz keverhetünk. Sós vízben főtt burgonyát kínálhatunk hozzá.