A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, valamint a sót, és azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beletesszük a kis kockákra vágott húst, és gyorsan kevergetve, közepes lángon addig pirítjuk, amíg a hús minden darabkája megfehéredik. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyi szűken ellepi, majd befedjük, és kis lángon majdnem puhára pároljuk. Közben a zöldpaprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük, a paradicsomot pedig felnégyeljük. A fokhagymát tisztítás után összezúzzuk. A majdnem készre főtt húsra (amely levének nagy részét elfövi) rádobjuk a paprikát, jól összekeverjük, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika üvegessé válik, de még nem esik össze. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a zúzott fokhagymát is, majd belekeverjük a tejfölt. Éppen csak néhány pillanatig forraljuk. Körete sós vízben főtt burgonya.