Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Zabpelyhes töltött hús
Hozzávalók (6 személyre): 60-70 dkg nem zsíros sertésdagadó, 1 tojás, fél dl tej, 2 evőkanál zabpehely, 1 kis doboz (5 dkg) szárnyasmáj-krém, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint törött bors és só.

A húst megmossuk, leszárítjuk és felszúrjuk. (Vagy a hús vásárlásakor kérjük meg erre a hentest. ) Vágjuk le a felesleges zsírt. A belsejét sóval jól bedörzsöljük. A töltelékhez a tojást a tejjel habosra keverjük, ráöntjük a zabpehelyre, majd a májkrémet, a mustárt és a finomra metélt petrezselyemzöldet is hozzáadjuk. Rászórjuk az összes fűszert, és néhány percig állni hagyjuk. A masszát ismét összekeverjük, ezután a felszúrt húsba egy fakanál segítségével betöltjük, majd a végét fehér cérnával összevarrjuk (hogy a sütés folyamán a töltelék ki ne folyhasson). Tepsibe fektetjük, 1 pohárnyi tűzforró, sós vízzel leöntjük, és az előmelegített forró sütőben megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk, majd félidőben megfordítjuk, és mindkét oldalát meg is pirítjuk. 15 percnyi állásidő után ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tetszés szerint bármilyen körettel tálalható, de a friss salátáról ne feledkezzünk meg!

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 477 | Tag-ek(kulcsszavak): sertésdagadó, sertéshús | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: