Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Hagymás pecsenye
Hozzávalók: 4 szelet, ujjnyi vastag, sovány sertéstarja, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, ízlés szerint törött fekete bors és só.

A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük mustárral, meghintjük borssal, és félretesszük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, majd 2 evőkanál, forró olajra öntjük. Gyorsan összekeverjük, ezután fedővel letakarva üvegesre pároljuk. Lefedve az edényben hagyjuk tálalásig. A mustáros hússzeleteket megsózzuk, majd lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen, erős lángon mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk, majd a még meleg párolt hagymával vastagon beborítjuk. Azonnal tálaljuk Jó, ha előre elkészítjük a salátát vagy a köretet, mert ha a hirtelen sütött hús áll, megkeményedik. Ha nem azonnal tálaljuk, akkor a sült hússzeleteket hagyjuk a serpenyőben, és fél pohár vizet ráöntve, pároljuk fedő alatt 15-20 percig. Ily módon akár másnap is tálalhatjuk, a hús biztos puha marad. Nagyon finom hozzá a különféle zöldségekből készített vegyes köret, amiben kivételesen sem rizs, sem burgonya nincs, csak zöldség: zöldbab, zöldborsó, kukorica, karotta stb.

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 522 | Tag-ek(kulcsszavak): sertéshús, sertéstarja | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: