Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Malacpörkölt
Hozzávalók: 50 dkg bőrös malaccomb, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 cikk zeller, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, néhány szem köménymag, 1 teáskanál só.

Lehetőleg csak olyan malachúst vegyünk meg, amin a bőrréteg alatt jóformán nincs, vagy csak nagyon vékony, 1 mm-nyi zsírréteg található. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd bőrével együtt kis kockákra vágjuk. (Ha a bőr alatt már vastag a zsírréteg, akkor az egészet vágjuk le róla.) Az olajat felforrósítjuk, és a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta. A tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát, majd 2 evőkanálnyi vizet öntünk rá, és jól összekeverjük. Visszatesszük a tűzre. Rárakjuk a paradicsompürét, és néhány percig kevergetve pirítjuk, csak ezután adjuk hozzá a húskockákat. További néhány percig még pirítjuk, vagyis addig, amíg a hús minden darabkája meg nem fehéredik. Rátesszük a megtisztított és lereszelt zellert, ezután ráöntünk 1 pohár vizet, majd megsózzuk, beleszórjuk a köménymagot, és befedjük. Kis lángon, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. A malacpörköltnek jó sűrű szaftja lesz. Tarhonyával tálaljuk.

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 463 | Tag-ek(kulcsszavak): sertéshús, malaccomb | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: