Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Húspogácsák tejfölös kukoricában
Hozzávalók: 30 dkg sovány, darált sertéslapocka, 1 tojás, 1 zacskó mirelit szemes kukorica, 5 dl tej, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj (vagy margarin), 2 evőkanál finomliszt, 3 evőkanál zsemlyemorzsa, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál vegeta, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint törött fehér bors, kevés só.

A darált húst összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 dl tejjel, a zsemlemorzsával, a majoránnával, a sóval és a borssal. Addig gyúrjuk, amíg az egész jól összeáll, és formázhatóvá válik. A masszából 8 egyforma lapos pogácsát formázunk. Kis tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, szorosan egymás mellé. Egy serpenyőben a vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a megmaradt, megmelegített tejjel, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. A vegetával, a finomra metélt petrezselyemzöld felével és kevés fehér borssal ízesítjük, végül a mártást ráöntjük a húspogácsákra. A tepsit alufóliával befedjük, és az előmelegített forró sütőben legalább 40 percig pároljuk. Ezután a húspogácsákat kiszedjük, tányérra rakjuk, és félretesszük. A visszamaradt sűrű mártásba belekeverjük a tejfölt és a még fagyos kukoricaszemeket. Újra letakarjuk, és a tepsit visszatesszük a sütőbe. 10 percnyi párolás után a húspogácsákat rárakjuk a kukoricás mártás tetejére, és megpirítjuk.

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 486 | Tag-ek(kulcsszavak): darált sertéslapocka | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: