Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Zöldséges húscipó
Hozzávalók: 40 dkg darált sertéslapocka, 10 dkg fejtett zöldborsó, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldbab, 10 dkg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás, fél dl tej, 1 evőkanál vegeta, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors, kevés só.

A zöldségeket megtisztítjuk, és egy centis darabkákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a meghámozott, és lereszelt vöröshagymával, a habosra felvert tojásokkal, a tejjel, a fűszerekkel és a mustárral. Addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Egy hosszúkás, szögletes, kisebb tepsit (vagy őzgerincformát) kiolajozunk, behintjük a liszttel, majd a húsmassza felét a tepsibe simítjuk. Rátesszük, illetve belenyomkodjuk a nyers zöldségeket. A megmaradt húst ugyancsak szétterítjük és rányomjuk, hogy semmi levegő se maradjon benne. A tetejére alufólia lapot borítunk, és az előmelegített forró sütőbe tolva, közepesnél kisebb lángon legalább egy órán keresztül sütjük. Ha a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából, akkor elkészült. A tepsiből még forrón deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd becsomagolva tesszük be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt felszeleteljük, és salátalevéllel bélelt tálra tesszük. Tartármártással kínáljuk. Melegen is nagyon jó, salátával és tetszés szerinti körettel tálalhatjuk.

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 440 | Tag-ek(kulcsszavak): darált sertéslapocka | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: