Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Hagymás húspogácsa
Hozzávalók: 30 dkg darált hús (bármilyen fajta), fél dl olaj, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 4 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zsemle (vagy 1 szelet kenyér), 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint törött fekete bors és só.

A zsemlét apró kockákra vágjuk és leöntjük a tejjel. Többször átforgatjuk, hogy a tejet mindenütt beszívja. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, valamint a majoránnát. Megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a darált húst. Hozzáadjuk még az összemorzsolt zsemlét és az áztatás után még megmaradt tejet. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg a húsos massza a folyadékot mind felveszi. Nedves kézzel 8 húspogácsát formázunk, és egy olajjal kikent tepsiben egymás mellé helyezzük. A vöröshagymát meghámozzuk, és negyedekre vágva a húspogácsák mellé rakjuk. A tejfölt megsózzuk, az olajjal összekeverjük, és a hagymára csorgatjuk. A tepsit alufóliával befedjük, és az ételt előmelegített forró sütőbe tolva, 40 percig pároljuk. Végül a fóliát levesszük, és a húspogácsák mindkét oldalát megpirítjuk.
Bármilyen köret illik mellé, de a friss salátáról ne feledkezzünk meg.

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 451 | Tag-ek(kulcsszavak): darált hús | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: