Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Sárgarépás vadalt
Hozzávalók: 30 dkg darált hús (bármilyen fajta jó), 2 evőkanál olaj, 1 szép, hosszú szál sárgarépa, 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér, 1 tojás, másfél dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál mustár, 1 csapott teáskanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

A sárgarépát megtisztítjuk. A tojást habosra felverjük, és félretesszük. A zsemlét apró kockákra metéljük, a tejet ráöntjük, és jól összekeverjük. Mélyebb tálba tesszük a darált húst, ráöntjük a tojást, hozzáadjuk a megáztatott és összenyomkodott zsemlét, valamint a zsemle áztatásához használt összes tejet. Hozzáadjuk még a mustárt, a pirospaprikát és a nagyon finomra vágott vöröshagymát. Ezután majoránnával, sóval és borssal fűszerezzük, majd az egészet addig gyúrjuk, dagasztjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Alufóliával kibélelt kisebb, szögletes forma oldalát és alját bekenjük olajjal, majd belesimítjuk a húsmassza felét. Erre ráfektetjük az egészben hagyott sárgarépaszálat, végül a megmaradt húsmasszát jól rányomkodjuk. A tetejét simára egyengetjük. Bekenjük az olajjal, és az előmelegített forró sütőbe toljuk. Közepesen erős lángon 40-45 percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 20 percig állni hagyjuk, ezután deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla az alufóliát. Jó éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Bármilyen köret vagy saláta illik hozzá.

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 424 | Tag-ek(kulcsszavak): darált hús, sertéshús | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: