Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Zöldséges húspástétom
Hozzávalók (6 személyre): 40 dkg darált, sovány sertéshús, 3 evőkanál olaj, 2 tojás, 25 dkg sárgarépa, 1 kicsi karalábé, 1 fej vöröshagyma, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só.

A megtisztított sárgarépát és a meghámozott karalábét kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd tálba tesszük. Hozzárakjuk a darált húst, a felütött tojásokat, a sót és a borsot. 2 evőkanál, forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd ha már nem nagyon forró, hozzáadjuk a húshoz. Addig keverjük, amíg a húsos keverék masszává nem áll össze. Egy kisebb, szögletes tepsit a megmaradt olajjal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, és a keveréket belesimítjuk. Jól megnyomkodjuk, nehogy levegős legyen. Egy még nagyobb tepsibe háromujjnyi vizet töltünk, és az előmelegített forró sütőben felforraljuk. Ezután a vízbe beállítjuk a hússal töltött tepsit, és a gőzben addig pároljuk, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Hagyjuk, hogy kihűljön, majd tálra vagy deszkára borítjuk. Csak hidegen lehet szépen szeletelni, és alkalmas vacsora- vagy reggeli szendvicshez. Melegen pedig főételnek, körettel vagy salátával tálalható.

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 445 | Tag-ek(kulcsszavak): darált hús, sertéshús | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: