Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Kacsa cseresznyével
Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 fej vöröshagyma, 1 tyúkhúsleves-kocka, 25 dkg cseresznye (vagy lecsöpögtetett cseresznyebefőtt), fél dl cseresznyepálinka, 1 evőkanál kristálycukor, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és majoránna, ízlés szerint só.

A megtisztított kacsát darabjaira vágjuk, és a húsos részét megsózzuk. Bőrével felfelé tepsibe rakjuk, jó szorosan egymás mellé. Köré tesszük a megtisztított és vékony karikákra vágott hagymát. 2 dl vízben feloldjuk a húsleveskockát, és megfűszerezzük a törött borssal, kevés sóval, valamint a majoránnával. Ezt a fűszeres levet ráöntjük a húsdarabokra, majd a tepsit alufóliával befedjük. Az előmelegített forró sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. (Ez kb. 1 óra 20 perc.) Közben a cseresznyét kimagozzuk. A megpuhult kacsadarabokat tálra rakjuk. Zsíros levét leöntjük. Ha már kihűlt, annyi időre tesszük be a mélyhűtőbe, hogy a zsír megdermedjen a tetején. A húst visszarakjuk a tepsibe, ugyancsak bőrével felfelé. A dermedt zsírból 1 evőkanálnyit megforrósítunk, rászórjuk a cukrot, és kevergetve szép aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a lezsírozott pecsenyelével, és belekeverjük a kimagozott cseresznyét. Kevergetve összeforraljuk. A gyümölcsöt és a levet a párolt kacsadarabok köré öntjük, amit ráadásul megöntözünk cseresznyepálinkával. A tepsit fedetlenül betoljuk a sütőbe, és a húsdarabok bőrös tetejét szép piros-ropogósra pirítjuk.
Igazi ünnepi étel, amelyet burgonyapürével vagy mazsolás rizzsel tálalhatunk.

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 777 | Tag-ek(kulcsszavak): csirke | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: