Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Sajtos csirkefalatok
Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kicsi csirkemell, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött bors és só; a sütéshez olaj.

A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy két tömör húsdarabot kapjunk. (Ügyeljünk arra, hogy ne szecskázzuk el.) A bőrét is lehúzzuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, és megsózzuk. A tojásokat habosra felverjük, és belekeverjük a közben megtisztított és nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. 5 dkg reszelt sajtot összekeverünk a zsemlemorzsával. A csirkehús-csíkokat először lisztben megmártjuk, ezután beleforgatjuk a hagymás tojásba, majd meghempergetjük a sajtos morzsában. Bő, forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. A ráolvadt sajttól különlegesen finom ízt kap.
Bármilyen köret vagy saláta illik hozzá, de kovászos uborkával a legjobb.

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 711 | Tag-ek(kulcsszavak): csirke | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: