Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Hal - halas ételek

Töltött pontyfilé
Hozzávalók: 2 szép pontyfilé (kb. 1 kg-os hal gerincéről lefejtett nagy halszelet), 15 dkg gomba, 1 tojás, 1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors; a mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál szárított kapor, 1 halászlékocka.

Mindkét halszeletet sűrűn beirdaljuk, vagyis egészen a bőréig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjuk át. Megsózzuk. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedő alatt megpároljuk. Kihűtjük, hozzákeverjük a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítjük. Ezután rákenjük a halszeletekre. Felcsavarjuk, és alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe tesszük a "csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig főzzük. Óvatosan kivesszük a léből, és kihűtjük. Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztjük. Kibontva felszeleteljük, és tűzálló tálra helyezzük. Közben elkészítjük a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáöntjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. Végül a mártást a sütőben átforrósított halszeletekre ráöntjük. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.

Kategória: Hal - halas ételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 685 | Tag-ek(kulcsszavak): hal | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: